AKHİSAR'DA BULUNAN FEN LİSESİ, ANADOLU LİSELERİ,MESLEK LİSELERİ VE ANADOLU İMAM HATİP LİSELERİNİN TANITIMI

AKHİSAR'DA BULUNAN FEN LİSESİ, ANADOLU LİSELERİ,MESLEK LİSELERİ VE ANADOLU İMAM HATİP LİSELERİNİN TANITIMI

Akhisar'da bulunan Fen Lisesi, Anadolu Liseleri, Meslek Liseleri ve Anadolu İmam Hatip Liselerinin  internet siteleri aşağıda listelenmiş olup, okullar  ve bölümleri hakkında bilgi edinilebilir.

31.12.2021 233

Öğrencilerimiz liselere yerleşirken aynı zamanda gelecekte hangi mesleğe sahip olmak istediklerini de göz önüne almaları gerekmektedir. Burada esas olan öğrencinin hangi alana karşı yeteneği varsa bunun tespit edilip. o alana yönelik lise tercihinde bulunması gerekir. 

Öğrencinin sayısal dersler denilen ve üniversite sayısal puanla öğrenci alan bölümlere kaynaklık teşkil eden Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji ve Geometri derslerine yatkınlığı varsa, Fen liseleri, Proje İmam Hatip Fen Liselerini, Anadolu Liselerini, Meslek Liselerini LGS puan durumuna yada okul puanına göre tercih etmelidir. Bu liselerden mezun olanlar üniversitede Tıp, Mühendislik, Sağlık, Sayısal Ders Öğretmenlikleri v.b bölümlere yerleşebilir.

Öğrencinin eşit ağırlıklı dersler denilen ve üniversiteye eşit ağırlık puanla öğrenci alan bölümlere kaynaklık teşkil eden Matematik, Geometri, Edebiyat, Tarih, Coğrafya, Psikoloji ve Felsefe gurubu derslerine yatkınlığı varsa, Sosyal Bilimler Liselerini, Anadolu Liselerini ve Anadolu İmam Hatip Liselerini ve Meslek Liselerini LGS puan durumuna yada okul puanına göre tercih etmelidir. Bu liselerden mezun olanlar üniversitede Hukuk, İktisat, İşletme, Kamu Yönetimi, Ekonomi, Muhase, Psikoloji, PDR vb. bölümlere yerleşebilir.

Öğrencinin sözel dersler denilen ve üniversiteye eşit ağırlık puanla öğrenci alan bölümlere kaynaklık teşkil eden Edebiyat, Tarih, Coğrafya, Psikoloji ve Felsefe gurubu derslerine yatkınlığı varsa Anadolu Liselerini ve Anadolu İmam Hatip Liselerini ve Meslek Liselerini LGS puan durumuna yada okul puanına göre tercih etmelidir. Bu liselerden mezun olanlar üniversitede Tarih, Coğrafya, Türkçe, İletişim, İlahiyat v.b bölümlere yerleşebilir.

Kalkınmış ve refah düzeyini yakalamış bir Türkiye'nin geleceği, eğitimden ve bilgiyle donanmış genç nesillerin yetiştirilmesinden geçer. Bunda da mesleki eğitimin payı oldukça büyüktür. Gençlerin mesleki teknik eğitime yönlendirilmesi gerekir. Böylelikle yetiştirilecek nitelikli işgücünün ekonomiye kazandırılması sağlanmış olur. Nitelikli mesleki teknik eğitim alınarak sanayi, bilişim ve hizmet sektörlerinde istihdam sağlanmış olur. Meslek lisesi mezunları ise teknik bilgi ve becerilere sahip ara eleman veya teknisyen olabilirler. 

 

Akhisar'da bulunan liselerden LGS sınav puanıyla öğrenci alan proje okulları ve alanları: 


Akhisar Macide Ramiz Taşkınlar Fen Lisesi, Şeyh İsa Anadolu LisesiKayhan Ergün Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Makina Teknoloji Alanı, Aliya İzzet Begoviç Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Endüstriyet Otomasyon Teknolojileri Alanı, Akhisar Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi, Akhisar Hilaliye Kız Fen ve Sosyal Bilimler Proje İmam Hatip Lisesi, Akhisar Şahin Yılmaz Erkek Fen ve Sosyal Bilimler Proje İmam Hatip Lisesi.

Diğer okullar adrese dayalı ortaokul puan üstünlüğüne göre öğrenci almaktadır.

 

Akhisar Fen ve Anadolu Liseleri.


Akhisar Macide Ramiz Taşkınlar Fen Lisesi İçin Tıklayınız.

Akhisar Şeyh İsa Anadolu Lisesi için Tıklayınız.

Akhisar Çağlak Anadolu Lisesi için Tıklayınız.

Akhisar Anadolu Lisesi için Tıklayınız.

Akhisar Fevzi Keskinoğlu Anadolu Lisesi için Tıklayınız.

Akhisar Namık Oğul Anadolu Lisesi için Tıklayınız.

Akhisar Zeytinliova Anadolu Lisesi için Tıklayınız.

 

 

Mesleki tanıtım ile ilgili Bakanlığımızın tanıtım siteleri:


Mesleki ve Teknik Liselerin Bakanlık Tanıtımı İçin Tıklayınız.

Mesleğim Hayatım Tanıtım Sitesi İçin Tıklayınız. 

 

Akhisar Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri.


Kayhan Ergün Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi İçin Tıklayınız.

Aliya İzzet Begoviç Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi İçin Tıklayınız.

Zeynep Gülin Öngör Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi İçin Tıklayınız. 

Cumhuriyet Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi İçin Tıklayınız. 

Farabi Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi İçin Tıklayınız. 

Mesleki Eğitim Merkezi için Tıklayınız.  Çıraklk Eğiimin Avantajları için Tıklayınız.

 

Akhisar Anadolu İmam Hatip ve Fen ve Sosyal Bilimler Proje Liseleri

Fen ve Sosyal Programı uygulayan Proje İmam Hatip liseleri ve Anadolu İmam Hatip Liselerinin Bakanlık Tanıtımı İçin Tıklayınız.


Akhisar Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi - Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu için Tıklayınız

Akhisar Hilaliye Kız Fen ve Sosyal Bilimler Proje İmam Hatip Lisesi İçin Tıklayınız.

Akhisar Şahin Yılmaz Erkek Fen ve Sosyal Bilimler Proje İmam Hatip Lisesi İçin Tıklayınız.

Akhisar Adnan Menderes Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi İçin Tıklayınız.